garden room

 

Twickenham, London

Completed 2019 

 

The garden room replaces an old dilapidated garage and is going to be used as a retreat space for thinking and dreaming by a British stage director. The small timber structure forms part of a conversation area in Twickenham and has an exterior made from Iroko slats, wrapping around the elevations and forming a wide cantilevering roof.

The interior includes a material palette of white oiled oak and exposed skimmed plaster.

A wet room is hidden behind man height walls with a glassed strip above allowing for visual continuity of the main room.

Natural daylight filters through the space from two skylights on one side and a set of bi-folding doors on the other. The timber decked terrace overlooks the tranquil, lush garden and the large Horse Chestnut tree.

 

Collaborator: Stephanie Tunka

Structural Engineering: Structuremode

Photography: Agnese Sanvito